Breng de impact van de culinaire economie in beeld
Gebiedscoöperatie Zuid en Oost Groningen
Begin 2015 zijn een 60-tal koploperbedrijven in Groningen begonnen met toekomstbestendig en duurzaam ondernemen. En daar komen steeds nieuwe bij. In de Monitor Brede Welvaart 2018 beschrijft het CBS hoe de welvaart zich in de brede zin van het woord in Nederland ontwikkelt. Het gaat daarbij om zowel de economische als de ecologische en sociaal-maatschappelijke aspecten van welvaart.
Wij zoeken studenten die geïnteresseerd zijn in de monitor brede welvaart en de duurzame/circulaire economie, die kunnen helpen met het interviewen van de koploperbedrijven over de economische als de ecologische en sociaal-maatschappelijke aspecten van hun bedrijfsvoering. We zijn op zoek naar een eenvoudige ‘tool’ waarmee we deze impact kunnen meten en aantonen en de informatie die uit deze tool komt moet eenvoudig door de bedrijven gebruikt kunnen worden in hun communicatie en in hun verantwoording.
Graag willen we qua economische, ecologische en sociaal-maatschappelijke impact weten waar de koploperbedrijven nu staan, gemeten langs de monitor brede welvaart en welke economische, maar ook ecologische en sociaal-maatschappelijke waarde ze hebben toegevoegd aan onze maatschappij sinds ze zijn begonnen met duurzaam ondernemen. De monitor is gemaakt op verzoek van het kabinet als een vervolg op de aanbevelingen van de Tijdelijke Kamercommissie Breed Welvaartsbegrip (commissie Grashoff) uit 2016. De monitor maakt samen met een kabinetsreactie op de publicatie deel uit van de stukken voor het Verantwoordingsdebat in mei 2018 in de Tweede Kamer.
Je gaat met behulp van de monitor brede welvaart helpen bij het in beeld brengen van de impact van de circulaire economie door een 60-tal koploperbedrijven die recent zijn begonnen met duurzaam/circulair ondernemen. De monitor brede welvaart is op 16 mei 2018 door het CBS gepresenteerd.
Resultaat van je onderzoek is dat door jouw inzet de impact van bedrijven die meedoen aan het koploperproject duurzaam ondernemen, gemeten langs de monitor brede welvaart , inzichtelijk wordt en dat de bedrijven deze informatie kunnen gaan gebruiken in hun communicatie en verantwoording.
Voor meer informatie over de opdrachtgever, kun je contact opnemen met de stagecoördinator van de Gebiedscoöperatie.
Startdatum
Mei 2019
Werkgebied
Economie
Contactpersoon
gebiedscooperatie.zog@gmail.com
Gebiedscoöperatie Zuid en Oost Groningen
Het doel van de Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen is behoud en ontwikkeling van de regio. Daarvoor stimuleert, ontwikkelt en realiseert de Gebiedscoöperatie economische activiteiten die in het voordeel zijn van Zuid- en Oost-Groningen.