Over Expeditie Toptalent

De regio Zuidoost-Groningen kent verrassend veel innovatieve bedrijven in verschillende sectoren. Aan de andere kant zijn er veel (internationale) studenten op zoek naar een ervaring die meer uitdaging en voldoening geeft dan de gemiddelde stage. Expeditie Toptalent heeft als missie om deze twee partijen samen te brengen.Verder bestaat na afloop van de onderzoeksfase de mogelijkheid om de resultaten tijdens een traineeship daadwerkelijk om te zetten.

We zoeken dus geen stagiaires in de traditionele zin van het woord. In plaats daarvan zijn we op zoek naar studenten die gemotiveerd zijn om een verschil te maken en niet tevreden zijn in de klassieke rol van stagiair. Het doel is om Junior Onderzoekers te vinden die met hun onderzoeksprojecten investeren in het bedrijf én in zichzelf. Theoretische kennis is zo waardevol als de praktische toepasbaarheid binnen het DNA van het bedrijf. 


Om zeker te zijn van een interessant en uitdagend aanbod aan onderzoeksprojecten, is er een stel richtlijnen opgesteld waaraan de plaatsingen idealiter voldoen:

1.     Het onderzoeksproject is belangrijk voor het bedrijf en voegt waarde to aan het bedrijf

2.     Het onderzoeksproject is uitdagend en voegt waarde toe aan de onderzoeker

3.     Het bedrijf staat open voor innovatie en/of internationalisering

4.     Het bedrijf is gericht op de ontwikkeling van medewerkersHoe werkt een onderzoeksstage met Expeditie Toptalent precies?


Allereerst wordt er natuurlijk gezocht naar een passende plek voor een onderzoeksstage. Zodra deze is gevonden, kun je jouw sollicitatie sturen naar het e-mailadres op de contactpagina. Vergeet hierbij niet om je CV, een motivatiebrief en een bewijs van inschrijving bij te voegen.


Zodra de aanvraag volledig is en er een match is gevonden tussen een bedrijf en een junior onderzoeker, wordt de sollicitatie doorgestuurd. Hiervan wordt de sollicitant uiteraard op de hoogte gesteld. Wanneer het bedrijf ook vindt dat de student past binnen het profiel, zal contact worden gezocht met de sollicitant om een afspraak te plannen. 


Bij een succesvol gesprek, kan de student zijn of haar stage starten bij het betreffende bedrijf. Na de onderzoeksfase van de stage, wordt de implementatie van het project besproken met het bedrijf.

Ook een stageplek beschikbaar?

U denkt, dat een ambitieuze student meerwaarde zou kunnen bieden aan uw bedrijf? U hebt een concreet opdracht in uw hoofd, van die je denkt, dat het niemand beter zou kunnen doen dan een Junior Researcher? Wij horen het graag!

Over de Compagnons

Projecten als Expeditie Toptalent kunnen niet bestaan zonder de juiste financiering, organisatie en betrokkenheid. In deze regio zijn het De Compagnons van Zuid en Oost-Groningen die doorlopend betrokken zijn bij de ontwikkeling van stimuleringsprogramma’s voor de regio. 

Dit netwerk bestaat uit ongeveer vijftig bedrijven, opererend vanuit de regio. De ondernemers en hun bedrijven bieden actief hulp en (financiële) ondersteuning aan projecten die door De Compagnons worden opgestart. 

Naast Expeditie Toptalent zijn er diverse projecten in het leven geroepen die jongeren uit de regio en daarbuiten aanspreken. Een voorbeeld hiervan is de Ondernemersacademie, bedacht om de ondernemersgeest in de regio te versterken.