Over de regio

Zuid- en Oost Groningen

De regio Zuid- en Oost-Groningen strekt van de randen van de stad Groningen tot aan de Duitse grens. De hoge vraag naar stagiaires in deze regio komt voort uit de grote diversiteit aan sectoren: van landbouw en gezondheidszorg tot kantoren en industrie.

 

Van oorsprong is de regio een belangrijk gebied voor landbouw en handel. De kanalen zijn breed genoeg om ladingen te vervoeren: watertransport loopt van zeehavens zoals Eemshaven en Delfzijl tot ver in het land. Ook werden de wegen zo aangelegd dat er snelle routes naar de steden lopen. Hierdoor kon Veendam al vroeg internationale handel bedrijven met verre landen zoals de Baltische Staten, zo is ook te zien in het Veenkoloniaal Museum. Vandaag de dag is transport in de regio versterkt met Groningen Airport Eelde.

 

In Nederland staat Zuidoost Groningen bekend om een aantal zaken. Ten eerste spreken veel mensen in de regio nog altijd in Gronings dialect, wat sterk verwant is aan het Duitse ‘Plattdeutsch’. Daarnaast staat het gebied bekend om het platte en weidse landschap. Veel van deze grond wordt gebruikt voor de landbouw. Het gebied ten oosten van Groningen Stad staat bekend om haar mooie en verstrekkende natuur.

 

Maar dit alles kun je natuurlijk beter zelf ervaren!

Laatste blogs en vlogs

Bewoners aan het woord

Bekijk alle blogs en vlogs

Activiteiten - TOP 3

Bekijk alle activiteiten